Un depozit convertit pentru utilizare rezidentiala

  • Sharebar

Ong & Ong Architects au creat un design drăguţ şi un interior confortabil în această clădire. Această renovare neobişnuita de interior este situata la 2 blocuri sud de Union Square. Cladirea, proiectata initial ca un depozit in 1893 de o firma din  New York a Cleverdon & Putzel, a fost transformata in utilizarea rezidenţiala în 1978. Trebuiau transformate spaţiile ciudate şi aranjamentele care nu semnau cu vreo  cameră – cu spatii adiacente, mici si neluminate in incaperi primitoare si placute, de locuit. Din acest motiv s-a căutat să se transforme acest apartament ciudat cu un spatiu mare intr-o casa unicat, functionala, cu un mare spatiu interior. Deşi spaţiul pare a fi un pic strâns, arhitecţii au încercat să folosească culori naturale pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii prin deschiderea interioarele.Acest proiect a inclus si o bucatarie noua, dormitoare, şi 3 bai, recent extinse, şi o scara de trei etaje personalizata.

Proprietarii au iubit cărămida expusa precum şi spaţiul deschis din camera de zi, dar au fost extrem de nemulţumiti de faptul ca bucataria era inchisa, intrarea confuza, mezaninul  şi pivniţa înghesuite. Aceste probleme au rezultat dupa reparatia rapida  si transformarile din 1978. La primul etaj, ca o particularitate a acestui apartament  este o simpla intrare  şi spatiul dintre bucătărie şi zona de luat masa era blocat, iar bucatarie existenta închisa era prea mica.

În pivniţă erau pereti despartitori si  tavane joase care te faceau sa te simtii claustrofobic.  De asemenea  suprafaţa podelei de la mezanin şi baie au fost prea mici pentru a putea amplasa un dormitor acolo. Dormitorul trebuie sa aiba un spatiu adecvat si pentru a rezolva toate aceste probleme s-au eliminat pereţii despărţitori total, spatii de depozitare au fost  rearanjate, pivnita a fost regandita şi s-a a introdus o solutie de design nou pentru circulaţia pe verticală, reproiectand scara.

Reproiectarea scarii a fost cheia de corelare intre etaj si mezanin, în primul rând, şi nivelurile de pivniţă.  Acest element este poate cel mai interesant aspect al proiectului. Designul nou al scarii rezolvă simultan problemele legate de spaţiu, precum si alte probleme materiale, funcţionale, şi economice.

Spaţial scara defineşte un volum care penetreaza toate cele trei niveluri, invitând  practic locatarii şi vizitatorii de a călători de la pivniţă la mezanin de-a lungul şi în jurul ecranului care se ridica. Ecranul se ridică pe verticala la aproximativ 60 cm şi  culoarea ciocolatie a oţelului spalat cu  acid il ajuta sa se camufleze printre peretele de cărămidă. În cazul în care spaţiul din spatele ecranului este aprins scara se transformă într-un arbore felinar si prin acest sistem de iluminare lumina patrunde si in living şi pivniţă.

Materialele de referinţa au fost:  scara de chioşc antic,  cum sa scapi de incendiu :-) , şi zidăria pestriţă a oraşului precum şi anexele din curte. De asemenea, panourile de răşină, din stejar colorate, din piele şi de interior. Desi o astfel de scara este un element major vizual, prin imbinarea materialelor dominante din mediul local ea se potriveşte mai degraba la o scena  decât în spatii mari si generoase.

Structural scara este suspendata prin  atârnare de tavan şi ancorare de podea. Unghiurile orizontale şi tijele verticale sunt calibrate pentru a sincroniza cu treptele din stejar. Treptele sunt ancorate in peretele  de cărămidă pe de o parte şi de barele  de oţel pe de altă parte. Coborand sprela beci, se pot observa benzi de rulare şi de aterizare care sunt susţinute de o foaie subţire de oţel tăiata cu laser. Efectul general este ca de un pod suspendat – în mod excepţional de lumină şi de folosire eficienta a acestor materiale.

Decoratiuni interioare

↑ Grab this Headline Animator

Puteti lasa un comentariu, sau trackback de la site ul dvs.

One Response to “Un depozit convertit pentru utilizare rezidentiala”

  1. mrbazha says:

    tare de tot…nu cred ca era depozit in adevaratul sens al cuvantului inainte de schimbare…dar ma rog..arata bestial

Leave a Reply

Decoratiuni interioare Bloguri, Bloggeri si Cititori